1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 520 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на река Дунав

520 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на река Дунав

Инспектори на ИАРА са хванали бракониери на язовир “Ковачица”, край Лом и езеро Байкал, край Перник

При проверки на река Дунав, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Монтана са иззели 6 бр. мрежи с обща дължина 400 метра. Част от мрежите /4 бр. мрежи с дължина 200 метра/ са открити и извадени от лимана на пристанище Лом. Мрежите са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори на ИАРА Плевен също през почивните дни са извършили проверка по река Дунав, край Белене. Иззети са 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 120 метра, за които е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 15 кг. риба е върната във водите на р. Дунав.

При проверка на яз. “Ковачица” – край Лом, инспектори на ИАРА Монтана са забелязали бракониер, който вади заложени мрежи. Инспекторите на ИАРА са съставили акт на нарушителя за незаконен улов, като са конфискували лодката му и  4 бр. мрежи с обща дължина 200 метра. 

Инспектори от ИАРА Перник са хванали нарушители на езеро “Байкал”. При проверка на езерото, инспекторите са хванали четирима нарушители с 2 лодки, извършващи улов в езерото, което целогодишно е забранено за риболов. На бракониерите са съставени 4 акта за незаконен улов и от тях са конфискувани двете лодки и 8 бр. въдици.  От езерото са извадени и 2 бр. мрежи с обща дължина 35 метра на неизвестен извършител, за които е съставен констативен протокол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.