1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 55,2 млн. лв. ще бъдат вложени в помощ за земеделските производители в селата

55,2 млн. лв. ще бъдат вложени в помощ за земеделските производители в селата

Средствата ще бъдат осигурени по ПРСР

Общо 55,2 млн. лв. ще бъдат вложени в помощ за земеделските производители в селата и инфраструктурата в тях. Средствата ще бъдат осигурени по Програмата за развитие на селските райони, като одобрени за финансиране са 44 проекта, съобщиха от Фонд „Земеделие”.

За ремонт на помещения, където се отглеждат прасета, за нова земеделска техника и създаване на 43 дка насаждения от череши ще бъдат отпуснати 590 хил. лв. Над 290 хил. лв. са предвидени за изграждане на съоръжения за гасене на пожари.

Две инвестиционни предложения на сдружения и четири на общини ще бъдат подкрепени с 2,1 млн. лв. Те предвиждат създаване на постоянна изложба на местно етнографско и културно наследство и експонирането му с компютърните технологии.

Ще бъдат изградени спортни съоръжения, екопътеки и др. Други 25 проекта ще получат над 47 млн. лв. С парите ще се изградят и ремонтират водопроводни мрежи и пречиствателни станции за отпадни води.

Малко над 5 млн. лв. пък ще отидат за модернизация на няколко читалища и обновяване на църквата Св. Вмчк. Теодор Тирон в гр. Летница.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.