1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Асоциацията на зърнопроизводителите готви протести в цялата страна

Асоциацията на зърнопроизводителите готви протести в цялата страна

Причината - бюджет 2009

Зърнопроизводителите ще протестират заради отхвърлянето на националните доплащания от разходната каса на Бюджет 2009 г. Това решение е взето по време на събранието на УС Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Пред Агенция „Фокус” председателят на асоциацията Красимир Аврамов обясни, че в четвъртък от 11.00 часа ще протестират областните звена на асоциацията на зърнопроизводителите, а в петък ще има протести пред Народното събрание. Протести ще има в Бургас, Сливен, Стара Загора, Русе, Разград, Попово, Павликени, Ловеч, Плевен, Враца и други градове.

Протестът се подготвя от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Към него ще се присъедини и Националната развъдна асоциация на млеко и месопроизводителите, с председател Христо Друмев и УС на Съюза на земеделските кооперации в България, който също подкрепя искането в бюджета за следващата година да бъдат заложени средства за националните доплащания към преките европейски плащания.

Изпратени са писма-уведомления до кметовете на населените места, където ще се протестира. Протестите ще продължат до края на месеца.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.