1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Български фермерски съюз има нов управителен съвет

Български фермерски съюз има нов управителен съвет

Български фермерски съюз има за цел да обедини целия агросектор, като намира най-добрите практики, с които всеки един земеделец да бъде задоволен

Български фермерски съюз има нов управителен съвет, който е съставен от 9 човека. Това се случи на проведеното общо събрание на организацията, която е член на европийската "КОПА - КОДЖЕКА". В него влизат досегашните Георги Стоянов, който е и председател на БФС, Иван Механджийски, Атанас Керезов и Петър Лазаров. Механджийски е животновъд и председател на Сдружението "Развъдна асоциация на българските породи говеда - Родопско късорого, Българско Родопско и Искърско говедо". Атанас Керезов и Петър Лазаров са земеделски производители.

Новите членове на управителния съвет са Преслав Борисов, Николай Иванов, Тодор Бъзински, Николай Вюстен и Ваня Боюклиева. Преслав Борисов е зърнопроизводител и бивш зам.-министър на земеделието и храните. Николай Иванов е управител и съдружник в "Агролес 2014" ООД, познати под търговска марка "Щастливата ферма". Тодор Бъзински е главен мениджър на "Боровица" ЕООД, а Николай Вюстен - управител и едноличен собственик на капитала на "Бългериън фиш фармс ЕООД. Ваня Боюклиева е зам. председател на Централния кооперативен съюз.

"Новият управителен съвет си поставя за цел да привлече много нови членове в организацията. Интересът е голям и вече доста земеделски производители проявяват интерес да се присъединят към нас", заяви председателят на БФС Георги Стоянов.

Български фермерски съюз има за цел да обедини целия агросектор, като намира най-добрите практики, с които всеки един земеделец да бъде задоволен. Затова всеки един член е поканен да присъства на срещите на управителния съвет, на които е свободен да споделя идеи и да взима решения за бъдещите дейности на съюза. Всяко мнение и обратна връзка се взимат под внимание. На база зародилите се казуси и откритите проблеми по време на тези срещи, БФС изготвя различни становища и участва в различни работни срещи. Всяка от дейностите се коментира с членовете, за да сме сигурни, че това, което правим, е от полза на всеки земеделец, подкрепящ нашите идеи и практики.
Ако сте член, силно вярващ в нашата задача и сте готов да заемете допълнителен ангажимент, вие можете да създадете областна структура, ако вече няма такава, и да представлявате съюза в района. Ако сте избран да участвате в самото управление, вече имате ангажимент да се включвате на срещите на съвета.

БФС е член на най-голямата европейска земеделска организация "КОПА- КОДЖЕКА". Това е най-влиятелната европейска организация на фермерите и техните кооперативи в ЕС. Тя представлява интересите на своите членове в Брюксел, с най-висока представителност в селскостопанския сектор в Европа. В нея влизат над 28 млн. фермери и техните семейства, както и около 38 000 кооперации.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.