1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бивш областен управител в ареста заради сделки със земи

Бивш областен управител в ареста заради сделки със земи

Снимка:

Обвиняват бившия губернатор на Добрич в злоупотреба с държавни имоти край Шабла

Бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев – бивш шеф на дирекция Административен контрол в областната управа, остават в ареста. Добричкият окръжен съд остави без уважение молбата на защитата на задържаните за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража” в по-лека, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев бяха задържани на 1 март заради обвинения в длъжностно престъпление. Двамата са обвинени в злоупотреба със служебно положение и продажба на 7 държавни имота от 32 декара край Шабла срещу компенсаторни бонове. Според прокуратурата в Централния депозитар не е извършено плащане след прехвърлянето на държавната собственост. Така са нанесени щети от над 116 хил. лева.
Съдът прие на свое заседание множество документи от адвокатите на Хаджиев и Ганев, които посочват, че в Централния депозитар компенсаторните бонове за плащане на сделката още не са заличени. От своя страна прокурорът заяви, че в досъдебното производство са събрани нови доказателства, затвърждаващи увереността, че Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев са извършители на престъплението. Съгласно тези доказателства за нарушения са повдигнати и нови обвинения. Според прокуратурата общата сума на щетата надвишава 404 хил. лв. Решението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване в Апелативен съд – Варна. Делото е насрочено за 25 май 2010 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.