1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Декларираните площи с памук у нас са над 2 800 ха

Декларираните площи с памук у нас са над 2 800 ха

Участие в схемата за Специално плащане за памук заявиха общо 60 земеделци

Над 2000 млади фермери внесоха документи за преминато обучение по Схемата за млади земеделски стопани. На 1 декември изтече срокът за представяне на удостоверения за придобити от професионални умения и познания.

Изтече и срокът, до който стопаните, кандидатствали по схемата за Специално плащане за памук, трябваше да представят в фонда сключен договор за изкупуване на произведената от тях продукция от памук. Участие в схемата заявиха общо 60 земеделци, като само един не е предоставил документите си в срок. Декларираните площи с памук са над 2 800 ха.

Припомняме, че до 10-ти декември областните дирекции на фонда  приемат заявления от зеленчукопроизводители, за участие по схемата де минимис. 250 хиляди лева са отделени за производителите на оранжерийни домати, краставици и пипер. Останалата сума е за полско и градинско производство, а минималната площ за всяка култура е пет декара. Изплащането на парите трябва да приключи до 18-ти декември, а конкретните ставки за подпомагане на декар ще бъдат определени на базата на броя приети заявления. По схемата де минимис, един производители не може да кандидатства за суми над 15 000 евро през последните три данъчни години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.