1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Деца умират от инсулт заради мазна храна

Деца умират от инсулт заради мазна храна

Чипс и сладко докарват на малките диабета на възрастните

 

Българските деца боледуват от болестите на баба и дядо. Повече от 600 малчугани до 12-годишна възраст, преминали през медицинския център на д-р Людмила Емилова във Варна, са с диабет от втори тип, което означава, че страдат от диабета на възрастните. Това заяви вчера д-р Емилова, която обясни, че чипсът, сладкото и тъпченето с хамбургери води до затлъстяване, високо кръвно и диабет при подрастващите.

20 процента от децата на възраст от 5 до 17 години страдат от хронично главоболие, мигрена или високо кръвно налягане, а в практиката вече има случаи на инсулти при деца. Данните изнесе д-р Таня Казакова, която е невролог и психолог в медицинския център на д-р Емилова. Там се лекува наднормено тегло с лечебен глад. Малките пациенти се повлияват добре от четири-пет дни лечебен глад, което означава билков чай и плодове.

За всяко междучасие родителят трябва да дава в чантата на детето си ябълка и да му пояснява ползата от суровоядството и плодовете вместо тъпченето с месо и други продукти с оцветители и подобрители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.