1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Дискусията по проблемите на животновъдния сектор

Дискусията по проблемите на животновъдния сектор

Трябва да се преструктурират всички браншови организации

Националната асоциация на млекопроизводителите в България вече десети месец твърди, че България няма идентификационна система за животните, а Байчев чак сега казал, че тази система не може да бъде ползвана за европейски субсидии, каза Андриан Цаконски, председател на асоциацията. „Ние искаме да се търси персонална отговорност. Докато не влязат отговорни хора в затвора или не платят глоби, България няма да се оправи. Трябва да се преструктурират всички браншови организации, тъй като повечето им лидери са си взели пая от правителството и в момента само манипулират хората”, заяви още Цаконски.

Да се намали броят на животновъдните асоциации до минимум, защото пречели на млекопроизводителите, поиска и Лазар Козелов, директор на Института по животновъдни науки в Костинброд. Според Бойко Стоянов от Асоциацията за развъждане на местни породи срещу животновъдите стояла една арогантна държава машина в лицето на земеделското министерство. Според него МЗХ лъже собствения си народ и европейските си партньори.

Чуха са и мнения, че представения от омбудсмана Гоньо Ганев доклад ще си остане само на хартия и от него няма да има ефект. “Трябва да искате от институциите всеки месец да представят отчет какво са правили и отчетите да бъдат обсъдени на дискусия”, предложиАтанас Кискинов от Националния млечен борд./Фокус

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.