Организатори на форума са БСК, ТУ-София и БАХПИ
Днес в София започва Третият централноевропейски конгрес по хранителни технологии – CEFood 2006. Организатори на форума са Българската стопанска камара, Технически университет – София, и Българска асоциация на хранително-вкусовата и питейна индустрия (БАХПИ).
Предишните два форума бяха проведени в Любляна (2002 г.) и в Будапеща (2004 г.). По традиция, Европейската комисия оказва информационна подкрепа на серията от CEFood конгреси. CEFood 2006 ще се проведе под общата егида на Европейската федерация по хранителна наука и технологии (EFFoST), Международния хладилен институт (IIR) и Европейската асоциация за химически и молекулярни науки – отдел по хранителна химия (EuCheMS – FCD).
Конгресът взаимодейства тясно с Европейската технологична платформа "Храни за живот" и представлява извънредно подходящо място за пряк контакт с потенциални координатори и партньори по проекти на предстоящата Седма рамкова програма на ЕС.