1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Доматен протест ще се състои днес пред сградата на Народното събрание

Доматен протест ще се състои днес пред сградата на Народното събрание

Събитието се организира в социалната мрежа Фейсбук и е в подкрепа на Николай Колев – Босия

Доматен протест под надслов „Само една Томатина ще ги оправи” ще се състои днес (24.11.2012 г.) от 17.00 часа пред сградата на Народното събрание. Протестът се организира в социалната мрежа Фейсбук и е в подкрепа на Николай Колев – Босия, пише Агенция Фокус.

Босия беше арестуван на 20 ноември сутринта заради това, че е хвърлил домат по сградата на Народното събрание. Срещу Николай Колев - Босия има заведено прокурорско дело може да бъде наказан с до 2 години затвор. На 14 ноември Босия публикува отворено писмо до шест институции - председателя на Народното събрание, президента, министър-председателя, ВСС и директорите на БНР и БНТ, в което се заканва да хвърли 6 домата срещу знакови сгради на институциите като политически протест срещу атмосферата на ”корупция, престъпност, беззаконие, деморализация, безотговорност, грабежи и липса на информация”.

В социалната мрежа протестиращите се заканват, че с или без разрешение, ще се съберат пред Народното събрание и ще го обстрелят с домати и всякакви други зеленчуци. „В знак на солидарност, взимайте торбата с доматите!", призовават недоволните.

По информация на в. Стандарт до вчера на обяд над 1000 души са потвърдили че ще се включат в протеста.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.