1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Друмев: Няма да спрат парите от Брюксел по САПАРД

Друмев: Няма да спрат парите от Брюксел по САПАРД

 

Нашата голяма изненада дойде от две обстоятелства – първо, че точно Красимир Неделчев е лицето, взело подкуп и второто, че става въпрос за толкова голяма сума. С нетърпение чакаме информация от прокуратурата, за да започнем проверки по съответните проекти. Това заяви Асен Друмев, изпълнителен директор на фонд "Земеделие".

Той допълни, че на фона на събитията от последните месеци "звучи абсурдно подобно нещо да се направи". Според Друмев не става дума за неправомерно отклоняване на средства от САПАРД, а става въпрос за подкуп или изнудване към подкуп.

Все пак Асен Друмев уточни, че няма индикации за спиране от страна на Брюксел на парите по финансовото споразумение по САПАРД след корупционния скандал.

По основните принципи на правото човек се счита за невинен до доказване на противното, но това, което е внесено в съда, става въпрос за много тежки членове от Наказателния кодекс, допълни Асен Друмев.

През миналата година той се е опитал да освободи Неделчев от поста му заради недостатъчна оперативност и несправяне с работата.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.