1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейската комисия ще проверява сигналите на МВР за злоупотреба с пари по САПАРД

Европейската комисия ще проверява сигналите на МВР за злоупотреба с пари по САПАРД

 

Кай Мортенсен, началник отдел в Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" в Европейската комисия, е поискал да му бъде предоставена информация по сигналите на МВР за злоупотреба с пари по програма САПАРД. Ако се докаже неправомерно използване на средствата, Европейската комисия /ЕК/ ще реши с какъв процент да намали средствата по програма САПАРД за България.
Кай Мортенсен заяви, че ще представи данните за злоупотреби с пари по програма САПАРД на ЕК. След това ще се решава дали има необходимост да се проследят случаите.
Следим внимателно ситуацията с програма САПАРД, каза началник отдел в Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" в Европейската комисия Кай Мортенсен. Той добави, че ако в Брюксел стигнат до заключение, че са извършени злоупотреби с пари по програмата САПАРД у нас, тогава ще се прецени дали да намалят средствата с размера на проекта, по който има нарушение или страната ни ще бъде лишена от определен процент средства от общия бюджет на споразумението по програма САПАРД.
До 30 юни трябва да е готов доклад за изпълнението на програма САПАРД у нас. Оценката ще се извърши от частна фирма. Ако не бъде направено това, може временно да спре финансирането на проекти по САПАРД, каза зам.-министърът на земеделието Димитър Пейчев след заседанието на мониторинговия комитет на програма САПАРД./focus-news.net

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.