1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Езеро под наем

Езеро под наем

Общината ще обжалва разрешителното

Едно от известните смолянски езера "Салажа" е дадено под наем на частна фирма и тя вече е започнала да изгражда метална ограда. От смолянската община зааявиха, че фирмата е получила разрешение от Басейнова дирекция да ползва езерото за спортен риболов, но не и земята около него какъвто е конкретния случай. Общината реагира веднага и ще обжалва разрешителното. Случаят може да стигне и до прокуроратурата.

Рибарите са били помолени да напуснат, с обяснението че то е вече частно. Фирмата, която е получила разрешение за водоползване и спортен риболов, не е уведомила общината за инвестиционните си намерения. В администрацията знаят само името й и сега издирват собственика.

Разрешителното за водоползване е издадено от Басейнова дирекция в Пловдив преди две седмици, потвърдиха от пресцентъра на ведомството. От там уточниха, че разрешителното се отнася само до самото езеро, но не и за прилежащата територия. За строителство върху нея разрешителните се издават от общината.

Смолянските езера са забележителност, която привлича много туристи в района и всеки рибар с редовен билет може да лови риба свободно .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.