1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фон дер Лайен започва разговори с хранителния сектор

Фон дер Лайен започва разговори с хранителния сектор

Инициативата ще продължи до лятото, диалогът ще се фокусира върху теми като доходите на фермерите и качеството на живот в селските райони, устойчивото земеделие, иновациите и конкурентоспособността на хранителната система на Европейския съюз

На 25 януари председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведе среща с 30 европейски организации от хранителната верига. Тя е част от инициативата за диалог в политическия дебат относно хранителните системи. 
 
На срещата ще присъстват Копа и Коджека, организации на млади фермери и на биопроизводители, както и природозащитници и потребителски организации. Председател на форума ще бъде германският професор Петер Щрошнайдер, който има дълъг и признат професионален опит, по-специално като председател на "Комисията за бъдещето на земеделието" на федералното правителство.
 
Първата среща ще се проведе в пленарен формат. Инициативата ще продължи до лятото, диалогът ще се фокусира върху теми като доходите на фермерите и качеството на живот в селските райони, устойчивото земеделие, иновациите и конкурентоспособността на хранителната система на Европейския съюз. Дискусията ще започне с четири основни въпроса:
· Как можем да дадем на нашите фермери и селските общности по-добра перспектива, включително справедлив стандарт на живот? 
· Как можем да подкрепим селското стопанство в границите на нашата планета и нейната екосистема? 
· Как можем да използваме по-добре огромните възможности, предлагани от знанието и технологичните иновации? 
· Как можем да насърчим светло и процъфтяващо бъдеще за хранителната система на Европа в един конкурентен свят?
euractiv.com
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.