1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд „Земеделие“ финансира екопроекти на местни рибарски групи

Фонд „Земеделие“ финансира екопроекти на местни рибарски групи

Проектите са по Мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” по ОПРСР

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателната агенция изплати субсидия в размер на над 128 хил. лв. за дейности по три проекта с екологична насоченост на Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по Мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

Местната стратегия за развитие на МИРГ „Поморие - Несебър” предвижда осъществяването на проект за екологичен риболовен туризъм. Стойността на изплатената субсидия е 32 785 лв. 

МИРГ „Главиница - Тутракан - Сливо поле” получи финансиране на стойност от 30 559 лв. Проектът е за разработка и поддържане на интернет страница и създаване на база данни с приложимото законодателство в сферата на околната среда в рибарската област. 

Разплащателната агенция изплати и субсидия в размер на 64 800 лв. и на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак – Девин - Доспат“ за закупуване на нови мрежи за отглеждане на пъстърва в гр. Доспат.

Безвъзмездната финансова помощ по трите проекта е в размер до 100%, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд за рибарство (ЕФР), а 25 на сто от държавния бюджет на България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.