1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Георги Тахов участва в 53-та Конференция на директорите на Разплащателните агенции на ЕС

Георги Тахов участва в 53-та Конференция на директорите на Разплащателните агенции на ЕС

Срещата има за цел да улесни обмяната на опит между ръководителите на Разплащателните агенции за подпомагане на земеделието на страните членки, Европейската комисия и Сметната палата на ЕС

Изпълнителният директор на Държавен Фонд „Земеделие“ Георги Тахов участва в 53-та Конференция на директорите на Разплащателните агенции на ЕС, която се проведе от 7 до 9 юни в Стокхолм, Швеция.

Срещата има за цел да улесни обмяната на опит между ръководителите на Разплащателните агенции за подпомагане на земеделието на страните членки, Европейската комисия и Сметната палата на ЕС.

По време на събитието се обсъди прилагането на схемите за подпомагане и стратегическите планове за общата селскостопанска политика. Специален акцент бе поставен върху борбата с измамите в сектора, както и въвеждането на нови технологии за мониторинг за постигане на целите на общата селскостопанска политика.

Българската делегация представи презентация, свързана с „Конференцията за борба с измамите и конфликт на интереси в контекста на ОСП“, проведена в България в периода 19-21 октомври 2022 г., чиято цел бе да формира дългосрочна визия за ефективност, законосъобразност и прозрачност в дейността на разплащателните агенции, относно гарантиране на предотвратяването и противодействието на опитите за измами и конфликт на интереси.

В рамките на Конференцията бяха дискутирани още теми като доклада за изпълнение на стратегическите планове, интервенциите за подпомагане на земеделски стопани, както и възможностите за използване на цифровизацията в земеделието и администрацията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.