1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горските стражари със стоппалки

Горските стражари със стоппалки

Жандармерия подхваща дървопреработвателни цехове

 

Пазарджик. Горските стражари от Пазарджишко вече ще могат да спират коли за проверка със стоппалки, похвалиха се от регионалното управление по горите. 48 стоп-палки и 66 светлоотразителни жилетки получиха в РУГ-Пазарджик. Жилетките вече са раздадени на охранителите в гората. Те ще бъдат по две на екип от подвижната охрана и по една на всеки горски контролен пункт.

Палките, на които пише НУГ, имат идентификационен номер и се зачисляват персонално на стражарите. Това означава, че те не могат да се преотстъпват, за да няма злоупотреби, обясниха от управлението.

Жилетките и палките щели да помогнат за упражняване на по-строг контрол, като служителите ще могат да спират и затворени автомобили. Така заедно с въвеждането на единната компютърна система, ще се пресича транспортът на нелегална дървесина, смятат специалистите.

Междувременно жандармерия и горски подхванаха дървопреработвателните цехове в Пазарджишко. Проверени са 21 цеха на територията на лесничейство Батак и дивечовъдните станции Ракитово и Алабак. Съставени са 11 акта и са конфискувани 16 кубика едра строителна дървесина и още толкова иглолистни трупи само през седмицата./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.