1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Готвените промени в Закона за пчеларството създават напрежение в бранша

Готвените промени в Закона за пчеларството създават напрежение в бранша

Подобен Законопроект ще създаде много проблеми между пчелари и съседи

Готвените промени  в  Закона за  пчеларството  създават напрежение в бранша. Това заяви пред Агро Тв председателят на Областния съюз на пчеларите във Велико Търново - Тодор Найденов. Припомняме ви, че предложените промени за изнасяне на пчелните кошери извън населените места бяха оттеглени от вносителите им на редовно заседание на Комисията по земеделие. Въпреки това от Съюза на българските пчелари заявиха, че насроченият за 10 юни протест остава. 

Осигуряването  на подходящи терени  за разполагане  на изнесените  пчелини е трудна задача.

Според Тодор Найденов - председател на Съюза на  пчеларите във В. Търново проблемът с кражбите и вандалщината на пчелни кошери съществува от много години, но от 25 години насам се е задълбочил. По думите му подобен Законопроект ще създаде много напрежение между пчелари и съседи, ще създаде много проблеми и на самите пчелари.

Ако  промените  в  закона за  пчеларството  бъдат  приети, един  бранш,  който  се  радва на добри   възможности  и  успехи  рискува да  бъде  унищожен,  допълни  още председателят на Областния съюз на пчеларите във Велико Търново - Тодор Найденов.

Вижте подробности в репортажа на телевизия Агро ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.