1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Информационна кампания на МЗХ в Стара Загора

Информационна кампания на МЗХ в Стара Загора

Без споразумения обработваемите площи няма да се заявяват

Информационна среща за земеделските производители от областта се проведе в Стара Загора. Целта й бе да отговори на въпросите на фермерите относно декларирането на правните основания, чийто срок изтича на 15 февруари и няма да бъде удължен. На срещата присъства Свилен Костов, съветник на министъра на земеделието Десислава Танева.

Над 200 земеделски производители присъстваха на информационната среща, организирана от Областна дирекция Земеделие в Стара Загора и Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

Промените през 2016 в сравнение с 2015 са кардинални.

Без споразумения обработваемите площи няма да се заявяват. От тази година се въвежда и санкция за неправилно деклариране. До 15 февруари е срокът за деклариране на правните основания в общинските служби по земеделие. Агроведомството е категорично, че законът приет през 2014 година ще бъде приложен тази година в пълния му обхват. Няма да се разрешава чертането извън правните основания. В област Стара Загора са подадени  184 заявления за правни основания от съществуващи 195 землища. По отношение на схемите и мерките за подпомагане няма промяна. Отделна информационна кампания ще бъде организирана за пчеларите.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.