1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Комисията по бюджетен контрол на ЕП подкрепя деблокирането на замразените средства по ИСПА, ФАР и САПАРД

Комисията по бюджетен контрол на ЕП подкрепя деблокирането на замразените средства по ИСПА, ФАР и САПАРД

До утре, 06 ноември - забележки ако има такива

На свое редовно заседание днес Комисията по бюджетен контрол към Европейския парламент (ЕП) разгледа доклада, изготвен от делегацията на Комисията, която посети България в периода 28 септември - 1 октомври. В одобрения от евродепутатите доклад Комисията по бюджетен контрол подкрепя деблокиране на замразените средства по предприсъединителните фондове за България - ИСПА, ФАР и САПАРД.

Делегацията посети България в периода 28 септември - 1 октомври в изпълнение на правомощията си за проверка и контрол на усвояването на средствата, отпускани от ЕС за държавите членки и институциите на ЕС, като в нея бяха включени евродепутати, представители на генералните дирекции "Земеделие", "Регионална политика" и "Разширяване" към Европейската комисия, както и служители на европейската служба за борба с финансовите измами ОЛАФ.

Съгласно вътрешния правилник на ЕП членовете на Комисията по бюджетен контрол разполагат с процедурно време до утре, 06 ноември, да внесат, ако имат, забележки към текста на изготвения от делегацията доклад, след което той се счита за официално приет.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.