1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Консултативен съвет по животновъдство се проведе в Стара Загора

Консултативен съвет по животновъдство се проведе в Стара Загора

Бяха обсъдени цените за ползване на общинските пасища

Фермери от Старозагорска област потърсиха съдействие от  областният управител инж. Георги Ранов по време на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство. Наболелият проблем е свързан с наемните цени на отдаваните за ползване на общински пасища и мери.

Животновъдите поискаха цените за ползване на общинските пасища да са съобразени с възможностите им, защото в някои общини от областта те са доста високи – 8-9 лв. на декар. Участниците в консултативния съвет аргументираха своето искане с факта, че много от пасищата са в лошо състояние, а има и такива, които изобщо не могат да се ползват. Според животновъдите, по-ниските цени ще дадат глътка въздух на бранша, който изпитва редица затруднения в момента.

Областният управител на Стара Загора пое ангажимент да организира другата седмица среща с председателите на Общинските съвети от Старозагорска област, на която да бъде обсъден проблемът с пасищата и наемните им цени. След това всеки от 11-те общински съвети в областта трябва да гласува окончателно решение за размера на наемите.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.