1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кръгът Стойков–Николов и фалшивото им заешко в германски филм

Кръгът Стойков–Николов и фалшивото им заешко в германски филм

Немците посочват, че още през 2004 г. ОЛАФ разкрива аферата, в дъното на която са фирми на Людмил Стойков и Марио Николов

 

Български фирми са доставяли по престъпен начин на германския пазар стотици тонове старо заешко и птиче месо и така са прибрали милиони от еврофондове, излъчи германската ZDF.

Месото било внасяно у нас от Китай, където е било обработвано с антибиотици и вредни химикали.

В наши цехове то е било преетикетирано, като за страна износител е била посочвана Аржентина.

Немците посочват, че още през 2004 г. ОЛАФ разкрива аферата, в дъното на която са фирми на Людмил Стойков и Марио Николов.

Въпреки предупрежденията на Брюксел доставките продължават до края на 2006 г., се твърди във видеоматериала.

В разследването се цитира и становище на ОЛАФ от юли т.г.: “Групировката около Стойков и Николов е криминално сдружение на 50 български и други европейски фирми и офшорки”.

“Според доклада на ОЛАФ в българското правителство и публичния сектор има влиятелни сили, които нямат интерес от налагане на наказания на лица от групировката Стойков-Николов и дори президентът Първанов е получавал спонсорство от тях”, се казва още в материала.

Людмил Стойков и Марио Николов нашумяха покрай скандалните доклади на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, които твърдят, че България е ощетила с 32 млн. евро бюджета на ЕС, източвайки пари по САПАРД.

От организацията твърдят, че близки лица на държавния ни глава Георги Първанов - Людмил Стойков и Марио Николов, чрез фирмите си са източили 7.5 млн. евро от САПАРД.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.