1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Красимир Неделчев бе отстранен от поста зам.-изпълнителен директор на фонд “Земеделие”

Красимир Неделчев бе отстранен от поста зам.-изпълнителен директор на фонд “Земеделие”

 

На извънредно заседание на Управителния съвет на фонд “Земеделие” беше взето решение за освобождаване на Красимир Неделчев като заместник-изпълнителен директор на фонда, съобщиха от пресцентъра на МЗГ.
Освобождаването е по чл. 19, ал. 1, т. 2 от Закона за подпомагане на земеделските производители и във връзка с информация от Прокуратурата на Република България за повдигнати обвинения към Неделчев за приканване към даване на подкуп. Красимир Неделчев по длъжностна характеристика от самото си назначаване до днес отговаря за дейността на дирекция “Правна” на фонда.
“Никога Красимир Неделчев не е имал правомощия за подписване на документи по програма САПАРД и участие във взимане на решения във връзка с прилагането на програмата”, увери Асен Друмев, изпълнителен директор на фонд “Земеделие” на брифинг пред журналисти след края на заседанието на фонда.
Утре-11 май в хотел “Форум”/бивш “Славия”/ ще се проведе редовно заседание на Мониторинговия комитет по програма САПАРД.
Комитетът за наблюдение на програмата заседава два пъти годишно и разглежда всички въпроси, свързани с прилагането на програмата у нас. На предишното заседание на Мониторинговия комитет беше взето решение за изместване на заседанието от юни през май, във връзка с напредналото време за прилагането на програмата, договарянето на проекти по която трябва да приключи до края на тази година.
Пресконференция за журналисти ще бъде дадена в почивката между сутрешното и следобедното заседание от 13 ч.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.