1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Меглена Кунева се срещна със земеделци от Бургас

Меглена Кунева се срещна със земеделци от Бургас

0.42% са усвоените средствата от страната ни за земеделие

Едва 0.42% са усвоените средствата от страната ни за земеделие. Това каза Меглена Кунева по време на среща със земеделски производители вчера в Бургас. Аз лично съм неудовлетворена за този нисък процент усвоени средства в селското стопанство. Защото беше много трудно да се договорят тези пари, каза Меглена Кунева. Важно е да знаете, че до 2013 г. евросредствата трябва да бъдат усвоени.

Успешното усвояване на средствата може да ни даде сигурност, че през 2014 г., когато ще се проведе дебатът за следващия бюджет, може да искаме пари за земеделие. Ако това не стане, в разговора за следващия бюджет ние ще бъдем неубедителни. Когато договаряхме средствата за 2007 - 2013 големите страни ни питаха, защо ни вземате тези свежи пари, след като не ги усвоявате.

Без борба с корупцията, без прозрачност няма да се справим с този проблем. Не допускайте това да се случи, защото ще потънем всички. Ако ние не видим ползата, степента на лично отчаяние ще ни парализира. С тези думи Меглена Кунева се обърна към земеделските производители от бургаския регион.

В рамките на ЕС доходите на земеделските производители са се увеличили с 80% от 2000 г.; експортът е увеличен 3 пъти, съобщи още Кунева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.