1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Мирослав Найденов се срещна с посланика на Германия Матиас Хьопфнер

Министър Мирослав Найденов се срещна с посланика на Германия Матиас Хьопфнер

Разгръщаме сътрудничеството в областта на земеделието и селските райони

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с Н. Пр. г-н Матиас Хьопфнер, новоназначен посланик на Федерална Република Германия у нас. Д-р Найденов поздрави посланика с неговото назначение и представи пред него приоритетите на правителството на България, като изтъкна важното значение на земеделието сред тях.

Той информира за сключения договор за обновяването на ортофотокартата на страната с германската фирма „Юропиън спейс имиджинг” ООД. Договорът е за доставка на сателитни изображения, покриващи части от територията на Република България, обработени до цифрова ортофотокарта за нуждите на система за идентификация на земеделските парцели в страната, като стойността му е 3 997 758,90 лв. без ДДС, посочи министърът.

Посланик Хьопфнер изрази задоволството си от развитието на досегашните двустранни отношения в сектора, като подчерта като един от своите лични приоритети за мандата си в България разгръщането на сътрудничеството в областта на земеделието и селските райони.

Той подчерта наличието на ясно сегментиран пазар в Германия отворен широко за биологично произведени земеделски продукти, като посочи, че по негова информация страната ни има реални шансове да се впише много добре в тази пазарна ниша.

Посланикът на Германия посочи и категоричния интерес на страната си към производството не само на масови, но и на качествени марки български вина, които при една добра маркетингова стратегия биха били много добре приети на големия немски пазар.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.