1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обобщават получените за пролетниците пари от ДФ “Земеделие”

Обобщават получените за пролетниците пари от ДФ “Земеделие”

 

През следващите десет дни ще бъде готова обобщената информация за получените от земеделските производители от Плевенска област средства по целевата субсидия за подпомагане производството на царевица за зърно и маслодаен слънчоглед от реколта 2006 година. Това съобщи Илиян Илиев, директор на Областната дирекция на Държавен фонд “Земеделие” в Плевен, като припомни, че общият размер на субсидията за стопаните от страната е 10 000 000 лв.

От тази година финансовото подпомагане на производителите е на национален принцип, а не на регионален. Средства по целевите финансови линии получават всички земеделци, които отговарят на изискванията на фонда, нямат задължения и наистина са засели декларираните за подпомагане площи. Срокът за усвояване на средствата беше до края на месец май. От Областната дирекция на ДФ “Земеделие” съвместно с Областната дирекция “Земеделие и гори” и общинските служби по земеделие и гори извършват проверка на място след засяване на площите и съставят констативен протокол за състоянието, размера и местоположението по КВС (това е цифровата орто-фото карта) на декларираните от земеделския производител площи.

По целевата финансова линия Държавен фонд “Земеделие” предостави на земеделските производители за производство на царевица за зърно и маслодаен слънчоглед от новата реколта субсидия в размер на 1.40 лева на декар.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.