1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отпуснати са 10 млн. лева за Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2014 г.

Отпуснати са 10 млн. лева за Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2014 г.

Средствата покриват дейностите, свързани със здравето на животните и профилактика на зарази и епидемии

Фонд „Земеделие” отпуска 10 милиона лева за имунопрофилактика на животни. Това решение бе взето от Управителния съвет на ДФ „Земеделие”. Средствата ще се отпускат по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2014 г. 
Предстои ДФ „Земеделие”, съвместно с Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) да изготвят указанията за разпределяне на средствата и прилагане на помощта.

Средствата ще се предоставят на ветеринарни лекари, които да извършват диагностични изследвания на животните. Целта на помощта е да бъдат покрити разходите, които българските фермери извършват за дейностите, свързани с гарантиране здравето на животните и предотвратяването на зарази и епидемии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.