1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По разпореждане на Министъра на земеделието и горите Нихат Кабил, е подписана заповед за прекратяване на пълномощията на заместник-изпълнителния директор на фонд"Земеделие" Красимир Неделчев

По разпореждане на Министъра на земеделието и горите Нихат Кабил, е подписана заповед за прекратяване на пълномощията на заместник-изпълнителния директор на фонд"Земеделие" Красимир Неделчев

 

По разпореждане на Министъра на земеделието и горите Нихат Кабил, изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Асен Друмев подписа заповед за прекратяване на пълномощията на заместник-изпълнителния директор на фонда Красимир Неделчев, считано от днес. Заповедта бе издадена във връзка с изнесените данни от страна на прокуратурата, уличаващи г-н Неделчев в пране на пари и приемане на подкуп.

Министърът на земеделието и горите, който е и председател на Управителния съвет на фонда, насрочи за утре, 10 май 2006 година от 15,00 часа, извънредно заседание на Управителният съвет на ДФ "Земеделие", на който ще се вземе решение за освобождаването на заместник-изпълнителния директор от ръководството на фонда.

"Няма да допуснем името на ДФ "Земеделие", авторитетът на програма САПАРД и бъдещето на българското земеделие в Европейския съюз, да бъдат свързвани с подобни деяния, заяви министър Кабил. Ще бъда безкомпромисен спрямо всеки служител от системата на Министерството на земеделието и горите и в ДФ "Земеделие", уличен в нарушаване на законодателството, допълни той.

"Смятам, че случаят с господин Неделчев, макар и твърде неприятен за ДФ "Земеделие" е доказателство за решителността ни за борба с корупцията и опитите за злоупотреба със средства от фондовете на Европейския съюз", заяви изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Асен Друмев.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.