1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Председателят на Комисията по земеделие на Европейския парламент пристига в България

Председателят на Комисията по земеделие на Европейския парламент пристига в България

Нийл Париш ще посети страната ни по покана на земеделския евродепутат Петя Ставрева

 

От 14 до 16 ноември 2008 г председателят на Комисията по земеделие на ЕП Нийл Париш идва за пръв път България. Той ще посети страната ни по покана на земеделския евродепутат Петя Ставрева, за да се запознае с проблемите на българските фермери и с възможностите за развитие на аграрния сектор.

„Г-н Париш пристига в страната ни в момент, в който у нас има масови протести на фермерите, сблъскващи се със сериозни трудности в адаптацията си към конкурентния европейски пазар. Аз разчитам той да види отблизо проблемите в сектора и се надявам на неговото съдействие при тяхното разрешаване, тъй като Нийл Париш е един от хората, които определят политиката на Европейския съюз в областта на земеделието” – коментира посещението г-жа Ставрева.

Евродепутатите Нийл Париш и Петя Ставрева ще дадат пресконференция в 16.00 часа на 14 ноември в Пресклуба на БТА в София. По-късно те ще се срещнат с вицепремиера Меглена Плугчиева, за да обсъдят заедно неотложни въпроси, свързани със състоянието на българското земеделие.

На 15 ноември /събота/ от 9.30 часа Нийл Париш ще изнесе публична лекция пред студенти, преподаватели и фермери в Аграрния университет в Пловдив, а от 14.30 часа ще участва в Националния аграрен семинар в хотел "Аугуста" в град Хисаря. Там той ще представи тенденциите в Общата селскостопанска политика на ЕС и ще връчи награди на отличени фермери.

На 16 ноември г-н Париш и Петя Ставрева ще разгледат винарска изба в Пловдивския регион.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.