1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Представят ПРСР на изложението „Европа за нас” и на Празника на черешата в село Габарево

Представят ПРСР на изложението „Европа за нас” и на Празника на черешата в село Габарево

Всеки посетител ще може да се запознае с възможностите за финансиране с европейски средства

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на изложението „Европа за нас” в София и на Празника на черешата в село Габарево. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

В събота, 16 юни, се открива тридневното изложение „Европа за нас”. За втора поредна година градинката пред НДК ще събере на едно място всички оперативни програми, включително и ПРСР. Всеки посетител ще може да разгледа информационните материали и да се запознае с възможностите за финансиране с европейски средства. На разположение на гостите ще бъдат представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие”, които ще предоставят допълнителна информация и ще отговарят на въпроси. За последния ден на форума, 18 юни, е предвидена дискусия на тема „Научени уроци от настоящия програмен период”. Трите дни на изложението ще са съпроводени от забавни сценични прояви и с много изненади за публиката.

Отново в събота се открива и Празникът на черешата в казанлъшкото село Габарево. Гостите ще могат да опитат от традиционното бяло сладко, сладко от череши и много други ястия, характерни за региона. По време на мероприятието експертите на МЗХ в подвижния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.

Програмата на изложението „Европа за нас” може да видите в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.