1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предстоят политически споразумения по Общата селскостопанска политика в ЕС

Предстоят политически споразумения по Общата селскостопанска политика в ЕС

Опростяват Общата политика в рибарството

 

Политическо споразумение между държавите-членки по параметрите на законодателните предложения във връзка с прегледа на състоянието на Общата селскостопанска политика, ще се търси на предстоящото заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. България ще бъде представяна на заседанието в Брюксел от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов.

Политическо съгласие ще се търси и по предложението за създаване на единна схема за предлагане на плодове в училищата на държавите-членки. На заседанието е предвидено министрите да разгледат предложение за решение на Съвета за разрешаване пускането на европейския пазар на продукти от генетично модифицирана соя.

По предложение на Холандия и Германия ще се направи анализ и на текущото състояние на пакета от мерки, свързани с прилагането на пестициди в земеделското производство.

В сферата на рибарството ще бъдат разгледани въпроси, свързани с адаптиране на квотите за улов на атлантическа треска, които да се предоставят на Полша в Балтийско море, както и с двустранното споразумение за риболов с Норвегия.

Предвижда се да се разгледа и стратегията за устойчиво развитие на аквакултурите в Европа, както и процеса на „опростяване“ на Общата политика в рибарството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.