1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Производители от област Ямбол могат да кандидатстват за субсидия за обработване на пустеещи земеделски земи

Производители от област Ямбол могат да кандидатстват за субсидия за обработване на пустеещи земеделски земи

Минималният размер на площите, за който може да се кандидатства за отпускане на средства, в зависимост от вида на насажденията е 10 дка за създаване на трайни насаждения и 30 дка за други селскостопански култури

 

Земеделски производители от област Ямбол могат да кандидатстват пред ДФ “Земеделие” за предоставяне на субсидия за обработване на пустеещи частни земеделски земи през 2006 г. Максималният размер на средствата, които всеки производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии е 130 000 лв., а общият размер на субсидията за обработване на пустеещи частни земеделски земи е в размер на 150 000 лв.

Документите за кандидатстване се депозират в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие” Ямбол. Производителите, които притежават или ползват под наем или аренда земеделски земи, които не са обработвани в продължение на три години могат да кандидатстват за субсидия. Минималният размер на площите, за който може да се кандидатства за отпускане на средства, в зависимост от вида на насажденията е 10 дка за създаване на трайни насаждения и 30 дка за други селскостопански култури.

Максималният размер, за който един земеделски производител може да сключва договор за подпомагане за всички видове насаждения е 2 000 дка. Крайният срок за договаряне на средствата е 30 ноември, а крайният срок за усвояването им - 15 декември.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.