1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ръководството на ССА проведе работни срещи със звена от Академията

Ръководството на ССА проведе работни срещи със звена от Академията

Колективите на посетените институти изразиха очакванията си реформирането на Академията да позволи положителното развитие на научно-приложната дейност

За да обсъдят необходимите реформи, свързани с промени в Закона за Селскостопанската академия, на 19 и 20 октомври председателят на Селскостопанската академия  доц.д-р Георги Костов и зам. председателят – доц.д-р Галина Панайотова, се срещнаха и разговаряха с ръководствата и колективите на Институтите по фуражните култури и по лозарство и винарство в Плевен, на Земеделския институт и Експерименталната база в  Шумен, на Института по рибни ресурси във Варна.

Колективите на посетените институти изразиха очакванията си реформирането на Академията  да позволи положителното развитие на  научно-приложната и стопанската дейност. Предложените промени, публикувани и на сайта на ССА, предвиждат: създаване на условия за демократичен избор на органи за управление; засилване на проектното начало при финансирането на дейността на поделенията и справедливо разпределение на собствените приходи от дейността на Академията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.