1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Съд за насилие над животни

Съд за насилие над животни

Въпреки вкараните от правителството текстове за промяна в Наказателния кодекс (НК), миналата седмица правната комисия не ги одобри

До "2-3 месеца“ управляващите ще направят законови промени, които да инкриминират жестокостта над животни. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в четвъртък, след като се срещна с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ предаде mediapool.bg. Въпреки вкараните от правителството текстове за промяна в Наказателния кодекс (НК), миналата седмица правната комисия не ги одобри. "От другата страна на страницата обаче трябва да има какво се случва с потърпевшите хора от животни и каква наказателна отговорност ще носят собствениците на такива домашни любимци“, каза още Борисов.

"Преди няколко дни имах среща с майки, които са загубили децата си, помолих г-н Анастасов (шефът на вътрешната комисия – бел. ред.) да ги покани и да им обясни, че сега действащия чл.369 не позволява споразумение, а позволява съкратено производство. И давам пример със Сиси - убиецът в Перник, който само за месец съдът в Перник го осъди, и то на доживотна присъда, мисля. Така че да обясни на родителите, че всъщност, това, което го има на текст, е точно това, което искат те“, коментира Борисов.
"Затова ние сме в условията на криза, и, виждате, законодателството, което навсякъде трябва да се променя и затова ползваме експертната помощ, която и медиите, и обществото, със своите анализи дават. И виждате, че реагираме в рамките на един ден“, декларира той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.