1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Шефката на фонд Земеделие във Враца се разболя

Шефката на фонд Земеделие във Враца се разболя

Снимка:

Проверяват болничния лист на Цупарска

Шефката на фонд Земеделие във Враца трябваше да получи днес заповедта си за уволнение заради конфликт на интереси, съобщи министъра на земеделието Мирослав Найденов. Десислава Цупарска не отишла на работа, а представила болничен лист. По думите й има стомашни проблеми, от които страда отдавна.

Шефката на фонда в София Калина Илиева ще поиска от РЦЗ-Враца проверка на документа и ако болничният е фалшив ще бъде анулиран.

Скандалът с Цупарска гръмна в петък след като бе подадена жалба в окръжната прокуратура във Враца за опит да се източат европари от Симеон Ценов. Според сигнала ветеринарният лекар, с когото тя живее без брак, е кандидатствал да получи по 22 лева на декар върху терен от 1000 декара от общински ливади край Враца. Той декларирал, че няма да променя предназначението им пет години, а  върху терена е изградена писта за състезания с ATV-та.

Твърди се дори, че полигонът действа от 2-3 години. Цупарска, която отлично познава условията за отпускане на субсидии си е затворила очите за измамата В схемата е замесена и служителката на врачанския клон на фонда Мая Цветанова. Подчинената на Цупарска е уволнена още в петък, защото тъкмо тя е начертала въпросните 1000 декара, за които Симеон Ценов чака субсидии.

Цупарска е член на ГЕРБ, но няма да опъваме чадър над нея, каквото е надробила - да си го сърба. Това заяви депутатът и областен лидер на партията във Враца, Николай Коцев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.