1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Сметната палата проверява 13 общини

Сметната палата проверява 13 общини

Гледа обществени поръчки със средства по САПАРД

 

В рамките на предстоящите финансови одити на 13 общини, залегнали в Програмата за одитната дейност на Сметната палата за 2009 г., Сметната палата ще обърне специално внимание на обществените поръчки, възложени от съответните общини със средства по програма САПАРД, съобщиха от Сметната палата. По принцип при всеки финансов одит Сметната палата проверява всички възложени обществени поръчки, независимо от техния източник на финансиране, за тяхната законосъобразност.

Проверката на обществените поръчки със средства по програма САПАРД е във връзка с информация за проблеми по прилагането на публичните мерки по програма САПАРД, която заместник министър председателят Меглена Плугчиева изпрати на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.

Информация за резултатите от одитите ще бъде предоставена след тяхното приключване.

Съгласно Закона за Сметната палата, Сметната палата работи по годишна програма, като сама определя обектите за одитиране в нея. Само Народното събрание може да й възлага до 5 одита годишно със специални решения.

13-те предстоящи одита, залегнали в Програмата за одитната дейност на Сметната палата за 2009 г., са  в общините Ветрино, Годеч, Горна Малина, Димово, Каварна, Костенец, Пещера, Плевен, Правец, Приморско, Разград, Силистра и Цар Калоян.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.