1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Страната ни се присъедини към Европейската харта за коопериране 2011-2014 г.

Страната ни се присъедини към Европейската харта за коопериране 2011-2014 г.

Тържественото подписване се състоя по време на четвъртото издание на европейски кръгли маси 2011 в Париж, Франция

България се присъедини към Европейската харта за коопериране 2011-2014 г. с подписването й от страна на извънредния и пълномощен посланик на Р България в Париж Марин Райков, изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, както и от представители на неправителствени организации. Тържественото подписване се състоя по време на четвъртото издание на европейски кръгли маси 2011 в Париж, Франция. 

България за първи път се присъединява към хартата, която съществува близо 30 години и обединява 33 държави, които обменят опит в областта на хранително-вкусовия сектор. Хартата дава възможност за  обучение на стажанти не само във Франция, но и в останалите страни. Стажът е в рамките на 3 седмици.

Европейските издания на кръглите маси се провеждат в интервал от 3 години. Тази година събитието събра близо 900 души от членуващите държави професионалисти в сектора. Събитието се организира от професионалния център за обучение Сент Мишел Монт Меркюр в обл. Вандее, Франция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.