1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. УниКредит Булбанк улеснява достъпа до финансиране за селското стопанство

УниКредит Булбанк улеснява достъпа до финансиране за селското стопанство

Банката премахва таксата за разглеждане на кредит, а клиентите ще получават отговор до 14 дни

УниКредит Булбанк подобри условията за инвестиционно финансиране на малките и средни предприятия от селскостопанския сектор и хранително-вкусовата промишленост. Банката премахва таксата за разглеждане на кредит, а клиентите ще получават отговор до 14 дни от подаване на пълния набор от необходими документи. Това стана възможно благодарение на спечелената от УниКредит Булбанк тръжна процедура за прилагане на нова съвместна инициатива с Националния гаранционен фонд в подкрепа на българския бизнес с финансово подпомагане от фондовете на ЕС. От новия финансов инструмент ще могат да се възползват фирми, разполагащи с одобрени проекти по 3 от най-масовите процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР): Мярка 121, 122 и 123.

Освен преференциалните лихвени нива, кредитите по новата програма ще се отпускат  при облекчени изисквания за обезпечение. Размерът на обезпеченията не надхвърля 70% от размера на кредита. За облекчаване на бизнеса са премахнати и комисионите за управление на кредита. Подобрените условия за финансиране се дължат на гаранцията по кредита, за която клиентите не заплащат такса.

С прилагането на финансовия инструмент УниКредит Булбанк ще допринесе за подобряване на темпа на усвояване на европейските средства в подкрепа на бизнеса в ключов момент - края на програмния период, когато усилията са насочени към минимизиране на загубата на еврофондовете.

По инициативата се предоставят инвестиционни кредити за реализация на проектите по ПРСР, като няма ограничение за размера на кредитите. Заемите се отпускат в лева или евро, а гратисният период се договоря с всеки конкретен клиент. Освен да са получили одобрение по ПРСР кредитополучателите трябва да имат персонал до 249 души и годишен оборот до 97.5 млн. лв. След успеха на двете схеми по инициативата JEREMIE, новият финансов инструмент е поредната стъпка на УниКредит Булбанк за улесняване на достъпа до кредити на малкия и средния бизнес в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.