1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Васил Грудев встъпи в длъжност като министър на земеделието и храните

Васил Грудев встъпи в длъжност като министър на земеделието и храните

Снимка:

Грудев ще работи по 5 приоритета за развитие на селското стопанство у нас

По 5 приоритета ще работи екипът на министерството на земеделието и храните за просперитета на селското стопанство у нас. Такава заявка направи служебният министър на земедеието и храните Васил Грудев. На церемония в агроведомството той прие министерския пост от предшественика си Димитър Греков.

Един от приоритетите на служебния земеделски министър ще бъде успешното защитаване на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период на Европа. Грудев ще постави като задача да се направи анализ за състоянието на агросектора, за да бъде още по-добре запознат с проблемите и постиженията на сектора.

„На този етап най-важното за нас е европейската интеграция на сектор „Земеделие” и вкарване на адреналин в усвояването на европейските фондове”, заяви Грудев.

„Искам да положим основите на диалог и предвидимост при взимането на решенията за сектора”, подчерта той.

По време на предаването на поста бившият министър на земеделието и храните проф. Димитър Греков изтъкна, че е важно да се спази посоката, която е необходима за българското земеделие.

„Надяваме се Васил Грудев да приеме това, което е правено от мен, а и от тези преди мен. То се е градило стъпка по стъпка, за да постигнем това ниво”, каза проф. Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.