1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Стратев сключи договор на стойност 462 057 лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

Заместник-министър Стратев сключи договор на стойност 462 057 лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

Снимка:

Проектното предложение на кандидата е насочено към модернизация на съществуващ рибопреработвателен цех, намиращ се на територията на гр. Несебър

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев сключи договор на стойност 462 057 лева, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020 г. Одобреният кандидат е „Морски риболов – Несебър“ ООД. Подпомагането е по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури”.

Проектното предложение на кандидата е насочено към модернизация на съществуващ рибопреработвателен цех, намиращ се на територията на гр. Несебър. Инвестицията предвижда закупуването, доставката и въвеждането в експлоатация на ново оборудване – енергийно ефективна линия за автоматично опаковане на риба. С реализацията на проектното предложение ще се подобрят организационните системи в предприятието, което ще доведе до подобряване на условията на труд и безопасност. Съществен ефект от внедряване в екплоатация на новата линия за опаковане е постигането на енергийни спестявания повече от 10 %.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.