1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделски производители протестират пред сградата на Министерския съвет

Земеделски производители протестират пред сградата на Министерския съвет

Двама от най-големите говедовъди в България - Димо Спасов и Цанко Цанев, разляха мляко пред сградата на Партийния дом

Земеделски производители протестират в триъгълника на властта с искания за оставка на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и адекватна политика в сектора, която да защитава интереса на всички браншове.
 
По думите на Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), е можело и да не се стигне дотук. "Министърът си позволи да ни раздели на "наши" и "ваши". Той носи отговорност за всичко, което се случва като политика в нашия сектор. Затова трябва да си подаде оставката", заяви той.
 
Върбанов отрече, че са се събрали днес, за да поискат оставката на министър-председателя Николай Денков, а искат само тази на министър Вътев.
 
Двама от най-големите говедовъди в България - Димо Спасов и Цанко Цанев, разляха мляко пред сградата на Партийния дом.
 
На протеста има плакати с надписи "Лесно обещавате, а после не давате", "Стига експерименти с българското земеделие" и други.
 
Четирима представители на протестиращите бяха допуснати в сградата на Министерския съвет, за да внесат своите искания. Това бяха Венцислав Върбанов, Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България и на Съюза на говедовъдите в България, Бойко Синапов, председател на Обединени български животновъди, и Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България. Те са ги входирали и ще очакват отговор от властта.
 
Инициативен комитет, включващ 26 браншови организации от сектор "Земеделие", вчера представи в Националния пресклуб на БТА в София своята декларация с подробни искания за спасяване на българското земеделие. Инициативният комитет не подкрепя постигнатите договорености по време на поредицата от срещи между представители на правителството на България и няколко земеделски организации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.