1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Животновъдите подготвят национален протест

Животновъдите подготвят национален протест

Заседанието на УС на ДФ "Земеделие" мина безрезултатно

За национален протест се стягат животновъдите. Причина за тяхното недоволство е липсата на решения по важни въпроси, които УС на Държавен Фонд „Земеделие“ отлага за пореден път.

Управляващият орган на Разплащателната агенция трябваше да заседава в 15 часа в сградата на агроведомството. Няколко часа по-рано отпред се събраха малък брой животновъди, за да да изкажат недоволството си от лошото управление на Фонда.

„Не може едни чиновници да спират нашето развитие и да се гаврат с нашия бизнес“, заяви пред АГРО ТВ председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

От асоциацията настояха да присъстват на заседанието на УС. Независимо,че не бяха допуснати, стопаните останаха пред министерството, за да научат първи какви решения са взети от ръководството на Фонда.

„Нещата ни отново останаха на заден план. Това, че те имат проблеми по между си нас не ни интересува. Сега ние се прибираме по региони и започваме да правим масови протести“

По време на заседанието отново са поискани оставките на ръководството на Фонда. След това членовете на управителния съвет са напуснали поетапно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.