1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Китай проявява интерес към изграждането на инфраструктура в България

Китай проявява интерес към изграждането на инфраструктура в България

Снимка:

Това каза премиерът Пламен Орешарски след разговора си днес в Далиен със своя китайски колега Ли Къцян

Китай проявява интерес към изграждането на инфраструктура в България – пътна, по-специално железопътна и пристанищни комплекси, както и във високотехнологични производства, каза премиерът Пламен Орешарски след разговора си днес в Далиен със своя китайски колега Ли Къцян, предаде БНР. Българският министър-председател е в Китай за годишната среща на Новите шампиони, известна като "Летния Давос".

В края на този месец у нас идва китайска делегация, която ще договаря по-конкретно какви са възможностите да се инвестира в България. Ли Къцян обаче е поискал равнопоставеност за китайските фирми.

На срещата между двамата премиери е станало ясно, че България е интересна както за исторически, така и за спа туризъм. В тази връзка се предвижда изработването стратегия за привличане на китайски туристи.

Пламен Орешарски е отбелязал по-високите темпове на сътрудничество между двете страни, като според него то все още не е на задоволително ниво. "Стремежът е сътрудничеството да се засили и като стокообмен, и като китайски инвестиции и това е виждане на двете страни", обобщава българският премиер, цитиран от БТА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.