1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Китайска компания възнамерява да разширява селскостопанската си дейност в България

Китайска компания възнамерява да разширява селскостопанската си дейност в България

Фирмата изнася за азиатската държава българско вино и етерични масла

Законът за инвестициите ще бъде поправен до края на годината, за да бъдат насърчени вложителите да насочват парите си към България. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на българо-китайски бизнес форум в София.

Последна ревизия на нормативния акт направи предишният парламент преди около три месеца. Според министъра законодателни промени ще се правят не само в този закон, но и в още няколко с цел цялостно подобряване на бизнес климата в България, а не само за насърчаване на чуждите инвестиции, пише "Стандарт".

"Нашата цел е да имаме план за привличане на чуждестранни инвестиции и става въпрос не само за данъчни облекчения, а и за по-голяма прозрачност, и по-бърза работа от администрацията", поясни министър Стойнев. Според него е много трудно да се убеждават чуждестранните вложители да идват в България на фона на протести.

Взаимоотношенията ни с Китай се разрастват непрекъснато, инвестициите на източната държава до сега у нас са 100 млн. евро, каза директорът на агенцията за инвестиции Борислав Стефанов. До края на годината ще има още три големи съвместни бизнес форума в Китай, добави той.

Вчерашният българо-китайски бизнес форум събра представители на 30 китайски фирми от провинция Тиендзин и над 150 български дружества. Един от най-големите инвеститори у нас е държавната китайска компания "Тиензин фарм агробизнес култивейшън груп". Фирмата изнася за азиатската държава българско вино и етерични масла и възнамерява силно да разширява селскостопанската си дейност в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.