1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как дребните земеделски стопани подкрепят доходите си с евросредства от ПРСР

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как дребните земеделски стопани подкрепят доходите си с евросредства от ПРСР

И още: Зърнопроизводители от Северна България – с добри добиви от френски хибриди царевица и слънчоглед

Тази седмица АГРОФОРУМ стартира с впечатляваща демонстрация на иновативни земеделски машини. В гр. Русе зърнопроизводители от страната присъстваха на премиерата на два нови трактора – MF 7626 и MF 5610, и на нова серия зърнокомбайни ВЕТА, които за първи път се показват в България.

В агропроизводството у нас активно навлизат технологиите за прецизно земеделие, които дават възможност за намаляване на разходите и за съкращаване на сроковете за изпълнение на дейностите на полето. Повече за тях и за водещите фермери, които ги използват – само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Румънският пазар е атрактивен за родните производители на почвообработваща техника. Затова и тази година на водещо агроизложение в Букурещ бяха представени български машини с иноватовни елементи, които дават възможност за нон стоп работа дори и при трудни почвени условия. 

Европейските средства по ПРСР дават шанс на дребните земеделски стопани да подкрепят фермерската си дейност и да ориентират продуктите си към пазара. Ще ви запознаем с Апостол Апостолов, който е използвал именно тази възможност, за да увеличи доходите си на земеделски производител.

През 2012 г. водещи зърнопроизводители и кооперации от Северна България разчитаха на потенциала на сухоустойчиви и високодобивни царевични и слънчогледови хибриди и разбира се – получиха добри добиви въпреки тежката суша. В АГРОФОРУМ тази седмица ще ви разкажем за възможностите на тази френска селекция.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 01.12.-08.12.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.