1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Община Тетевен ще закупи модерна горска техника със средства по мярка 122 на ПРСР

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Община Тетевен ще закупи модерна горска техника със средства по мярка 122 на ПРСР

И още: В кои части на страната тази година бяха получени най-добрите добиви от царевица и слънчоглед

Предаването стартира с информация за предстоящия агросеминар, който Националната асоциация на зърнопроизводителите ще проведе за втора поредна година в Пловдив. Кои ще бъдат участниците и какви теми ще се дискутират, ще разберете тази седмица от Мариела Йорданова, член на НАЗ, която разказва подробности за проявата в интервю за АГРОФОРУМ.

Тази седмица в предаването обръщаме поглед назад към отминалата стопанска година, за да направим равносметка как фермерите се справиха с критичните климатични условия. Въпреки сушата в някои стопанства бяха отчитени по-добри резултати, отколкото се очакваше. Какви са те и на какво се дължат – вижте единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

В предаването ще се фокусираме и върху модернизацията на горския сектор у нас. Това може да стане с помощта на евросредства. Стопанисването на горите и опазването им от природни бедствия е отговорна задача, която изисква сериозен финансов ресурс. Това е и основният проблем пред българските общини-собственици на гори – как да намерят пари за нужните дейности и техника. Тази седмица ще ви разкажем как община Тетевен се е справила с това предизвикателство с помощта на ПРСР.

Тази година агрофирма от района на Каварна е прибрала най-добрите добиви от царевица в страната. Оказва се, че ранното освобождаване на площите от плевели е било решаващ ход за тези резултати.

Слънчогледът е една от най-предпочитаните култури в нашето земеделие. Самочувствие и увереност на земеделските производители дава най-новата селекция, която се отчита със стабилност в добивите и с високо маслено съдържание. Повече за най-новите хибриди, които зарадваха зърнопроизводителите с добри добиви през 2012 г., ще ви разкажем тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 10.11.-17.11.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.