1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. АГРО ТВ с награда за най-обективно отразяване на МЕСОМАНИЯ

АГРО ТВ с награда за най-обективно отразяване на МЕСОМАНИЯ

30-то издание на МЕСОМАНИЯ връчи своите юбилейни награди

На изключително стилна и емоционална церемония Асоциацията на месопреработвателите в България връчи юбилейните награди на 30-то издание на най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България - МЕСОМАНИЯ 2023.

Поводът събра в зала „Панорама“ на Hotel Expo Sofia членове на асоциацията, настоящи и предишни изложители, председателите на АМБ през годините и екипа на асоциацията, партньори и приятели, писали заедно историята на изложението вече три десетилетия. „Благодаря на всички, че сте тук, за да празнуваме заедно този юбилей. Благодаря, че сте част от нашето голяма семейство и работите отдадено за каузата МЕСОМАНИЯ – бляскавата витрина на най-добрите продукти, качество и вкус на българската месна индустрия, платформа за иновации и растеж“, каза при откриването на церемонията Атанас Урджанов – председател на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на изложението.

„МЕСОМАНИЯ остави зад гърба си 30 години от най-трудните и несигурни дни в миналото. Надявам се успешните да изживеем заедно, защото изложението е огледало на нашите малки и големи победи, нашата креативност и грижа за потребителите. Не беше лесно, но не се отказвахме и след три десетилетия на упорита работа и постоянство доказахме, че можем да предложим най-доброто за българската трапеза“, категоричен беше Атанас Урджанов.

С гордост АМБ връчи награди на компании и личности, оставили трайна следа в историята на МЕСОМАНИЯ. Отличията бяха разпределени в 12 категории:

АГРО ТВ получи награда за най-обективно отразяване на МЕСОМАНИЯ.

За „Най-много участия в изложението“ бяха наградени „САМИ М“  ЕООД с 25 участия, СИДОРЕНКО ФУДТЕХ ЕООД и ХРАНМЕХАНИКА ООД - с 22 участия. За своите 21 участия отличия получиха 4 фирми-членове на асоциацията - ММ СЕРВИЗ ЕООД, СКИПТЪР ООД, ТЕА ТРЕЙДИНГ ООД, БОННЕР  ООД, както и ЕЛЕКС ГРУП ХОЛДИНГ ЕООД, която има 20 последователни участия.

В категорията „Най-голяма заета площ в изложение МЕСОМАНИЯ 2023“ призът беше за МАЛЕВЕНТУМ МАРОН ООД, които се представят на щанд от 112 кв. м. в зала 1 на Интер Експо Център.

Първо впечатляващо участие в юбилейното изложение 30 години МЕСОМАНИЯ“ донесе отличия за дебютантите на тазгодишното експо - РЕСТОРАНТИ ДОБРЕВСКИ ООД, ПЛЕВЕН МЕС ООД, БИЛЯНА МЕС ООД, ЕЛКО МЕС ООД, ЕНОЛА МЕС ООД, ВЛАНЕЛ ООД, ЕСКЕЙП – ГРУП ООД, УЕБ-ТЕК ЕООД, а за колективно участие наградата отиде при Сдружение Традиционни сурово сушени месни продукти (СТССМП).

За дългогодишно участие в МЕСОМАНИЯ“  бяха откроени три компании, които не членуват в АМБ - МОТО-ПФОЕ БГ ЕООД, ПЪЛДИН ТРАНС СЕРВИЗ ООД, СИЛИКАЛ БЪЛГАРИЯ ООД.

Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“ получиха признанието на бранша „За оказана финансова подкрепа за участие на малки и средни предприятия в изложение МЕСОМАНИЯ“.

Наградени бяха и най-дългогодишните партньори в организацията на изложението - Интер експо център ЕООД и ФЕРНЕТ България ООД.

За участието си в „Дни на българското месо“, с които от 2018 г. насам МЕСОМАНИЯ насърчава пълноценното хранене на подрастващите и развитието на бъдещите специалисти в областта на хранително-вкусовите технологии и туризъм, бяха отличени професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии и гимназията „ЛУИ ПАСТЬОР” - Плевен, гимназията „Проф. д-р Георги Павлов“ – София и Софийската професионална гимназия по туризъм.

С особено вълнение бяха наградени фирмите с най-дългогодишно участие в изложението - ЛАЛОВ И ВАЧЕВ ЕООД – 19 години, ТАНДЕМ В ООД – 18 години, ЕВРОКОМПАКТ  ЗОНА ЕООД и НЕСТО ЕООД – 16 години, БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ  АД – 15 години, ЕКО МЕС ЕООД, МЕСОМАНИЯ ТРЕЙД ООД, ЦСБ - СИСТЕМ БЪЛГАРИЯ ЕООД и СВИНЕКОМПЛЕКС „ГОЛЯМО ВРАНОВО ИНВЕСТ“ АД - 10 години.

Отличие имаше и за фирмата АКТУАЛ ООД, участвала в първото национално изложение за месни произведения през 1994 година в НДК. Наградата бе приета от синовете на собственика, пренесли традицията в семейния бизнес.

Специалната награда „За изключителен принос в организацията на  изложението“ бе присъдена на „Човека – МЕСОМАНИЯ“ – инж. Павлина Лилова, гл. експерт на АМБ, която стои в основата на изложението вече 23 години.

За 30 години МЕСОМАНИЯ се превърна в истински празник и представителен форум на месната индустрия и най-престижното събитие, организирано от Асоциация на месопреработвателите в България. Затова и мотото на алманаха по повод юбилея е „История  с бъдеще“. Ще има МЕСОМАНИЯ и в следващите години, защото добрите идеи трябва да бъдат пренесени през времето към бъдещите поколения месопреработватели в България, убедени са от АМБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.