1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ден на хляба и Театър на трохите в Библиотеката на Стара Загора

Ден на хляба и Театър на трохите в Библиотеката на Стара Загора

Ще има изложби, презентации и дори хлебни приключения

Регионалната библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора ще е домакин на необичаен празник днес, 12 октомври. Домът на книгите ще приюти… насъщния! Книгохранилницата и Мрежа хлебни къщи организират „Ден на хляба в Библиотеката”, който ще бъде наситен с изложби, презентации и дори с хлебни приключения!

Началото на празника е в 10.00 часа, входът е свободен за старозагорци. Предвидени са двучасови презентации в залата на първия етаж на библиотеката, а в 11.30 часа във фоайето на първия етаж ще се месят самуни и ще се разиграват забавни импровизации в Театър на трохите. Във фоайето ще бъде подредена изложба на книги и статии на тема „Хляб – производство, символика и традиции”. В Детския отдел на библиотеката пък ще забавляват малчуганите с четене и рисуване на тема „Хлябът” заедно с таралежчето Надежко.

Участници в Деня на хляба ще бъдат антропологът и основател на Мрежа Хлебни къщи д-р Надежда Савова, гл. ас. Петър Калчев от Регионалния исторически музей и майстор-хлебарят Богдан Богданов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.