1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. "Грийнпийс" ще се сдобие с нов "зелен" кораб

"Грийнпийс" ще се сдобие с нов "зелен" кораб

Яхтата ще бъде снабдена с площадка за кацане на хеликоптери и сателитна система

Природозащитната организация "Грийнпийс" ще добави нов кораб към флотилията си, за да отговори на увеличаващия се екологичен натиск върху океаните, писа в. "Гардиън", цитиран от dnevnik.bg. Корабите на "Грийнпийс" се използват в акции по цял свят, от Арктика до Амазония. С тях активистите се опитват да спрат незаконни практики като лов на китове, нерегламентиран дърводобив, нелегален внос на генно модифицирани храни, ядрени опити и др. Екипажите на корабите обикновено се състоят от професионални моряци и доброволци.
Немска и полска корабостроителница ще започнат работа по най-новия и станал вече емблематичен за екоорганизацията кораб "Рейнбоу уориър". Яхтата е на стойност 16 млн. евро и се очаква да бъде една от най-големите, строени досега.
Новият "Рейнбоу уориър" ще е един от най-зелените функциониращи в момента кораби и ще е снабден с дизелов и електрически двигател. Те обаче ще работят не повече от 10% от времето, прекарано на вода. През останалото време плавателният съд ще са задвижва от платна с големина 1300 квадратни метра.
Яхтата ще бъде снабдена с площадка за кацане на хеликоптери и сателитна система, която ще позволи на екоактивистите да следят подадените сигнали и да направляват получените видеоматериали.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.