1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време

Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време

Максималните температури ще са между 18°С и 23°С.

Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време, такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Агенция Фокус.

В сутрешните часове по-значителна ще бъде облачността над източните райони, но по-късно и тя ще намалее. След обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава и до вечерта на изолирани места в западните райони за кратко ще превали. Вятърът през деня ще е слаб от запад, привечер в източните райони ще започне да се усилва. Максималните температури ще са между 18°С и 23°С.

Над Черноморието в сутрешните часове все още ще има значителна облачност, но постепенно тя ще намалее и около и след пладне времето ще бъде предимно слънчево. Максимални температури 17°С-24°С. Температурата на морската вода е 8-12°.

Над планините преди обяд ще има значително намаление на облачността, на места до слънчево. Около и след обяд от запад-югозапад облачността ще започне да се увеличава и до вечерта в западните планински масиви ще превали краткотрайно. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който привечер чувствително ще се усили. Дневна температура на височина 1200 метра около 12°С, на 2000 метра - около 5°С.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.